Kuinre, bijzonder dorp in de
Kop van Overijssel

Kuinre is een dorp met een rijk verleden in de Kop van Overijssel, op steenworp afstand van Friesland en de Noordoostpolder.  Kuinre was van vroeger uit een vissersdorp aan de rand van de Zuiderzee en ligt op een landtong tussen twee rivieren de Linde en de Tjonger.

Ons dorp grenst aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden en het Kuinderbos. Daardoor is Kuinre een mooie uitvalsbasis voor een afwisselende vakantie. In het Kuinderbos liggen nog de restanten van een oude burcht van Henric de Crane. Ook is er het zeven-dwergenpad, een leerzame wandelroute voor kinderen. Route met beschrijving is verkrijgbaar in Warenhuis Kuinre.

Ook in Kuinre zelf zijn nog diverse bezienswaardigheden, zoals vele oude gevels, de boterwaag en de Hervormde Kerk. Een wandelroute door het dorp is beschikbaar. Ook een wandeling met gids is mogelijk.

Kuinre heeft weer de beschikking over een supermarkt in de nieuwe Multifunctionele Accomodatie met dorpshuis, sportzaal en woonappartementen aan de Burchtstraat. Inwoners en gasten die ons dorp bezoeken maken gretig gebruik van de nieuwe supermarkt, wat zeker na jaren weer een aanwinst voor ons dorp is.

In 1989 is de doorvaart via Linde en Tjonger weer in ere hersteld voor de recreatievaart. Vele recreanten weten deze route ondertussen te vinden en doen elk jaar Kuinre een paar dagen aan. Er zijn gratis ligplaatsen van 2x 24 uur in de Linde. Tegen een geringe vergoeding kunnen watersporters ook gebruikmaken van de jachthaven van W.S.V. De Oude Haven. Zij profiteren daar van toiletten, een douche en wasgelegenheid.  Er staat een wasmachine en droger opgesteld. Munten hiervoor zijn verkrijgbaar bij Warenhuis Kuinre.

Contact:
Henric de Cranestraat 9
8374 KK Kuinre
Tel. 0527-231390
Fax: 0527-231040
E-mail: info@warenhuiskuinre.nl

Openingstijden:

Permanent gesloten


KvK: 63718146
BTW: NL855369334B01

Algemene voorwaarden